RATKAISUKESKEINEN 

LYHYTTERAPIA

Sitä mikä ei ole rikki, sitä ei tarvitse korjata

Useasti elämässä tuntuu siltä, että ongelmat kasaantuvat ja tuntuvat liian isoilta yksin ratkaistaviksi. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä, vahvuuksiin keskittyvää terapiaa. Ratkaisukeskeiselle suuntaukselle on ominaista keskittyä yksilön vahvuuksiin ja tunnistaa asioita, jotka ovat hyvin. Ratkaisukeskeisyydelle on tärkeää myös tunnistaa asiat, jotka toimivat. Sitä, mikä ei ole rikki, ei tarvitse korjata. Voimavarakeskeisyys syntyy siitä, että toimivia asioita pyritään lisäämään  elämässäsi ja autetaan näkemään pieniäkin mahdollisuuksia jotka tukevat vahvuuksiasi ja voimavarojasi.


Lyhytterapia mukautuu tarpeeseesi kestoltaan ja siinä etsitään apuja tämän hetkisen elämäntilanteesi ongelmakohtiin. Lyhytterapian käyntikerrat ovat noin 1-20, käyntien määrä sovitaan yhdessä kanssasi tilanteen mukaan. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa jo muutamakin kerta voi tuoda sinulle helpotusta.


Pääset vastaanotolleni ilman lähetettä, ilman diagnoosia, saat tulla juuri sellaisena kuin olet yksin tai yhdessä.  Lyhytterapiaan voi myös hakeutua pohtiessasi pidempää psykoterapiaa tai odotellessasi oikean terapeutin löytymistä. Lyhytterapia ei ole valitettavasti Kela-korvattava terapiamuoto.


Ratkaisukeskeinen terapia vahvistaa itsetuntemustasi ja itsemyötätuntoasi, luo ongelmanratkaisutaitoja, laventaa näkökulmia ja antaa syvyyttä tunnemaailmaasi. Lyhytterapian ajatus on katsoa tulevaan eikä viipyillä menneisyydessä tarvittavaa pidempään. Lyhytterapian tarkoitus ei ole päästä nopeasti ratkaisuun vaan saada sinut tarkastelemaan pulmaasi eri näkökulmista ja näkemään ratkaisut jotka ovat jo kätesi ulottuvilla. 

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa olet aina oman ongelmasi paras tietäjä, terapeuttina minun tehtäväni on kunnioittaa tätä tietoa ja auttaa sinua turvallisesti eteenpäin.