MINUSTA SINULLE

Hei sinä, joka löysit sivuilleni, olet lämpimästi tervetullut!

Olen Marika Hyytinen, 50-vuotias nainen, kolmen ihanan pojan äiti, kätilö, seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti sekä muita lisäkoulutuksia liittyen psykofyysiseen psykoterapiaan ja parityöskentelyyn.

Terapiapalveluni nimikin jo tukee ajatusmaailmaani oman ajan tärkeydestä edes hetkellisesti. Kannustan pysähtymistä itsesi äärelle kuullaksesi ja tunteaksesi kuinka voit sinuna sinussa. Oma aika ja matka itseen ei ole epätervettä itsekkyyttä, vaan tervettä suhtautumista ihmiseen joka on lähin kaikista, sinä itse. Tämän kautta jaat myös laajennettua rakkautta lähimmäisiisi. Haluan tarjota sinulle työkaluja ja näkökulmia joilla näet oman ainutlaatuisuutesi, voimavarasi ja potentiaalisi.

Olen peruskoulutukseltani kätilö-sairaanhoitaja AMK. Olen ollut lähinnä synnytyssalikätilönä toistakymmentä vuotta. Kymmenisen vuotta tein töitä salityön lisäksi päihdeäitien parissa HAL-kätilönä, joten koen tämänkin ammatillisen osa-alueen lisänneen uskallusta kohdata ihminen erilaisten haasteiden edessä.

Ihmisyys kiinnostaa minua sen moninaisuudessaan ja siksi lähdin opiskelemaan myös seksuaalisuutta, valmistuen seksuaalineuvojaksi 2013 ja seksuaaliterapeutiksi 2017. Seksuaalisuuden teemojen äärellä teen työtä edelleen kätilötyön ohella toimien seksuaalineuvojana ja -terapeuttina keskussairaalassa.

Solmuja parisuhteessa menetelmäkoulutuksen olen käynyt seksuaaliterapiaopintojen jälkeen ja olen myös ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, psykoterapian valmentavat opinnot olen suorittanut myös. Psykoterapiaopintojen kutsun kuulen voimakkaasti tällä hetkellä:). Elämä saa ja voi olla intohimoista oppimista, eikä onneksi koskaan tarvitse olla valmis.

Olen ollut työssäni kehittämässä alueellemme seksuaalirikosten uhrien seri-tukikeskusta, mikä on entisestään vahvistanut  uhrien auttamisen olevan valtavan tärkeää työtä. 

Rakastan visuaalisuutta, liikutun musiikista, kauniista sanoista, tunteista, ihmisen syvällisestä kauneudesta olla toiselle ainutlaatuinen. Rakastan läheisten ihmisten läheisyyttä, viipyileviä aamuja, tunnelmallisia illanistujaisia, naurua, huumoria, hersyvyyttä. Nautin arjesta, sen rutiineista ja vastuista vaikka välillä ne uuvuttaisivatkin, sillä ilman arkea ei juhla tuntuisi miltään. 

Rakastan tanssia ja iloa, syvällisiä keskusteluita, kepeää jutustelua ja jopa kyyneleitä. Häkellyn luonnon kauneudesta ja sen muuntautumiskyvystä sekä siitä voimasta mitä se tarjoaa ihmisyydelle. 

Nautin aistillisuudesta. Voisin tuijotella veden yli horisonttiin aamusta iltaan, kuunnella veden ja muun luonnon muuttuvaa äänimaailmaa, katsella nousevaa ja laskevaa aurinkoa, katsoa kuinka pilvet muuttaa muotoaan ja jatkavat kulkuaan.

Olen kiitollinen menneestä, jopa haavoistani ja kaipauksesta, ilman niitä en olisi tässä tämänlaisena. Olen kiitollinen kohtaamisista, elämäntarinoista ja hauraista sekä kipeistäkin avautumisista. Liikutun ihmisen oivalluksista, kyvystä selviytyä, toivosta ja siitä miten saan olla tuolla matkalla tulkkina ja kartturina, kädestä pitäjänä ja rinnalla kulkijana sekä toiveikkuuden luojana. Nöyrryn uuden elämän edessä, miten ihmeellinen on tuo pieni ihminen jo syntyessään, omassa ainutkertaisuudessaan. Minkälainen matka alkaakaan tuolla pienellä ihmeellä, minkälaisen elämän hän saa, minkälaisen elämän hän rakentaa. Mikä kunnia olla ihmisyyden äärellä koko sen kaaressa. 

 

 "Rakastan elämää
ja annan elämän rakastaa minua."