SEKSUAALI- JA PARITERAPIA

Seksuaalisuuden äärellä 

Seksuaaliterapiaan voit tulla vaikka kaikki olisi ihan hyvin, mutta haluat ennaltaehkäisevää tai hoivaavaa otetta omaan seksuaalisuuteesi, minäkuvaasi tai parisuhteeseen. 

Voit tulla pohtimaan kanssani asioita, jotka vaikuttavat seksuaalisuuteesi, seksuaalielämääsi,  kehonkuvaasi, parisuhteeseesi ja seksuaaliseen itsetuntoosi sekä seksiin. Toivotko virkistystä, näköaloja tai haluatko pohtia jotakin osa-aluetta seksuaalisuutesi saralla.

Sinulla saattaa olla seksuaalisia haasteita ja mieltä painavia pulmia, joihin toivot saavasi apua. Autan sinua pohtimaan sinun elämäsi seksuaalihistorian vaikutuksia tämän hetkiseen tilanteeseesi ja sitä kautta löytämään ratkaisukeinoja ja suuntaviivoja pulmaasi.

Pariterapiaan voi tulla jo ennen kuin kriisi yllättää, mutta myös kun tuntuu ettei yhteistä säveltä tahdo löytyä ja kuilu näyttää välillänne kasvavan. 

Yleisimpiä syitä seksuaaliterapiaan tuloon on haluttomuus, orgasmivaikeudet, kehonkuvan muutokset mm. sairauden seurauksena, synnytyksen jälkeiset keholliset ja mielelliset muutokset, seksuaaliset traumat, seksuaali-identiteetin pohdinta, halujen eriparisuus, vulvodynia, vaginismi, erilaiset kiputilat jotka vaikuttavat seksuaalisuuteen ja seksiin, lapsettomuuden aiheuttamat haasteet niin parisuhteeseenne  kuin sinuun itseesi tai kumppaniisi. Kaikenlaisten pulmien ja haasteiden kanssa saa hakea apua, sillä vain sillä tavoin niihin on mahdollista saada helpotusta ja apua.